انواع لوله پلیمری اطلاع از قیمت و نکات قبل از خرید

انواع لوله پلیمری

لوله پلیمری چیست ؟

لوله های پلیمری نوعی لوله هستند که از مواد پلیمری ساخته شده اند. این نوع لوله ها به دلیل وزن سبک، مقاوم در برابر زنگ زدگی و قیمت نسبتا پایین جایگزین لوله های فلزی شده اند. مواد پلیمری که در لوله های پلیمری به کار رفته است عبارت است از پلی اتیلن ، پلی پروپیلن ، پلی وینیل کلراید و پلی بوتن.
در این مقاله به بررسی انواع لوله های پلیمر می پردازیم و مزایا ، معایب و کاربرد های هر کدام را برای شما توضیح می دهیم پس اگر شما هم قصد خرید این نوع محصول را دارید ولی اطلاعات لازم را درباره آن ندارید پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

انواع لوله های پلیمری

انواع لوله های پلیمری

همانطور که گفتیم به طور کلی رایج ترین لوله های پلیمری 4 دسته هستند که شامل :
پلی اتیلن (PE)
پلی پروپیلن (PP)
پلی وینیل کلراید (PVC)
پلی بوتن (PB)
در ادامه به بررسی هر کدام از این لوله ها پرداخته، مزایا و معایب آن ها را بررسی می کنیم تا شما با مقایسه آن ها بتوانید مناسب ترین نوع لوله ای را که نیاز دارید انتخاب کنید.

انواع لوله پلی اتیلن

لوله پلیمری پلی اتیلن

این نوع لوله ها از مواد پلی اتیلنی که نوعی پلیمر هستند ساخته شده اند. لوله‌ های پلی اتیلن در کاربردهای مختلفی از جمله موارد زیر استفاده می‌ شود:


آبرسانی: لوله‌ های پلی اتیلن به طور گسترده در سیستم‌ های آبرسانی شهری و روستایی و همچنین لوله کشی ساختمان‌ ها استفاده می‌شوند.

فاضلاب: لوله‌ های پلی اتیلن به دلیل مقاومت در برابر مواد شیمیایی و اسیدها برای سیستم‌ های فاضلاب خانگی و صنعتی مناسب هستند.
برق و مخابرات: برای محافظت از کابل‌ های برق و مخابرات در زیر زمین نیز استفاده شوند.
آبیاری: در سیستم‌ های آبیاری کشاورزی و باغبانی به کار می‌روند.
صنایع: از این نوع لوله ها در صنایع مختلف مانند پتروشیمی، داروسازی و مواد غذایی استفاده می شود.

انواع لوله پلی اتیلن

این نوع لوله ها در دو نوع وجود دارند که عبارتند از : پلی اتیلن سنگین (HDPE) که بیشتر برای مصارف آبرسانی، فاضلاب، لوله‌ های برق و مخابرات و سیستم‌ های آبیاری استفاده می‌شود. و پلی اتیلن سبک (LDPE) که برای مصارف کشاورزی، زهکشی و بسته‌بندی استفاده می‌شود.
در جدول زیر مزایا و معایب لوله پلی اتیلن را بررسی کرده ایم.

مزایامعایب
وزن سبکمقاومت حرارتی پایین
مقاومت در برابر خوردگیاشتعال پذیری
قیمت مناسبآسیب پذیری در برابر اشعه UV
جریان آب صافمقاومت شیمیایی محدود

در ادامه به بررسی نوع دیگری از لوله پلیمری می پردازیم.

لوله پلی پروپیلن

لوله پلی پروپیلن

یکی از انواع لوله پلیمری لوله های پلی پروپیلن هستند. همانطور که انتظار می رود از مواد پلی پروپیلن که یک نوع پلیمر گرمانرم می باشد ساخته شده است. از کاربردهای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
● لوله های گرمایشی
● آب و فاضلاب
● صنایع غذایی و بهداشتی
● تاسیسات و لوله کشی ساختمان

مزایای لوله پلی پروپیلن

می توان گفت وزن سبک و قیمت نسبتا پایین تقریبا از ویژگی های همه انواع لوله پلیمری است. اما ویژگی که پلی پروپیلن را منحصر به فرد می کند مقاومت دمایی بالای آن است. و برخلاف پلی اتیلن می تواند در دمای بیش از 90 درجه سانتی گراد شکل خود را حفظ کند. از دیگر مزایای آن عایق حرارتی و عایق صوتی بودن آن است و این باعث می شود از اتلاف گرما و صدا جلوگیری می کند

پلی وینیل کلراید یا لوله پی وی سی (PVC)
لوله‌ پلیمری از جنس پی وی سی بر اساس نوع مواد و کاربرد به دو دسته اصلی تقسیم می‌ شود:
لوله‌ های پلی وینیل کلراید سخت (uPVC): این نوع لوله ها برای مصارف آبرسانی، فاضلاب و سیستم های آبیاری مناسب است.
لوله‌ های پلی وینیل کلراید نرم (PVC): این نوع لوله ها بیشتر برای مصارف انعطاف‌پذیر مانند لوله‌ های زهکشی و کابل برق استفاده می‌شود.

جدول استاندارد های لوله pvc.

استانداردنشان دهنده
ISIRIاستاندارد ملی ایران برای آبرسانی تحت فشار و فاضلاب بدون فشار
DINاستاندارد آلمانی برای آبرسانی تحت فشار
ISOاستاندارد بین المللی برای فاضلاب بدون فشار
ASTMاستاندارد آمریکایی دارای الزامات فنی برای مصارف مختلف

قطعا برند هایی که لوله پلیمری، با این استاندارد ها را تولید می کنند معتبر ترند و محصولات آن ها با قیمت بالاتری به فروش می رسد پس حتما قبل از اقدام به خرید به استاندارد های لوله توجه کنید تا از عمر و مقاومت بالای آن مطمئن شوید.

لوله پلی بوتن

لوله های پلی بوتن (PB) نوعی لوله پلاستیکی هستند که از رزین پلی بوتن ساخته می شوند. این لوله ها به دلیل خواصی مانند انعطاف پذیری، مقاومت در برابر خوردگی و نصب آسان، انتخاب محبوبی برای کاربردهای لوله کشی هستند.

کاربرد های پلی بوتن
علاوه بر کاربرد های لوله کشی از لوله های پلی بوتن می توان در سیستم های گرمایش از کف و سایر کاربرد های گرمایش و سرمایش استفاده کرد. همچنین دارای انعطاف پذیری بالایی است که امکان نصب آن را در محیط های تنگ و کوچک فراهم می کند.

مزایا و معایب لوله پلیمری پلی بوتن
این نوع لوله ها از عمر نسبتا خوبی برخوردارند و در شرایط مناسب می توانند 50 سال یا بیشتر عمر کنند. اکثر آن ها نصب آسانی داشته و برای این منظور از اتصالات فشاری استفاده می شود. سازگار با محیط زیست اند و در فرآیند ساخت آن ها از مواد شیمیایی مضر استفاده نمی شود. اما در کنار این مزایا معایبی نیز دارند که شامل : در دماهای بالا مانند لوله های فلزی مقاوم نیستند، معمولا از دیگر لوله های پلیمری قیمت بالاتری دارند و برای همه کاربرد های لوله کشی مانند خطوط گاز مناسب نیستند.

قیمت لوله پلیمری

قیمت لوله پلیمری

قیمت لوله‌ های پلیمری به عوامل مختلفی از جمله نوع پلیمر، سایز لوله، ضخامت لوله، برند و کیفیت آن بستگی دارد. همچنین پیروی از استاندارد هایی که پیش تر گفتیم در قیمت نهایی آن تاثیر گذار است. به طور کلی، پلی اتیلن (PE) ارزان ترین نوع لوله پلیمری است و پس از آن پلی پروپیلن (PP) و پلی وینیل کلراید (PVC) قرار دارند.


متاسفانه در کشور ما به دلیل نوسانات ارز و تورم قیمت ثابتی را برای این محصولات نمی توان تعیین کرد. پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از قیمت محصولات از طریق درگاه تماس با و واتساپ یا شماره همراه با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی تماس گرفته تا از قیمت دقیق این نوع لوله ها با خبر شوید.

نکات مهم قبل از خرید لوله پلیمری
نوع پلیمر: هر نوع پلیمر مزایا و معایب خاص خود را دارد که پیش تر هر کدام را مورد بررسی قرار دادیم. شما باید نوع پلیمر مناسب را با توجه به کاربرد مورد نظر خود انتخاب کنید.
سایز و ضخامت لوله: سایز لوله باید با توجه به میزان جریان آب یا مواد عبوری از آن انتخاب شود. پس از بررسی شدت سیال عبوری از لوله باید ضخامت لوله ای که قصد خرید را دارید بررسی کنید و ببینید امکان تحمل این میزان از فشار را دارد یا خیر.
برند و کیفیت: برند و کیفیت لوله‌ های پلیمری می‌تواند بر قیمت و طول عمر آن ها تاثیر بگذارد.

جمع بندی

ما در این مقاله به بررسی انواع لوله پلیمری پرداختیم. کاربرد، مزایا و معایب هر کدام را بیان کردیم. قیمت لوله پلیمری و عوامل موثر بر آن را توضیح دادیم. در آخر هم به یک سری نکات قبل از خرید پرداختیم که توجه به آن ها می تواند خیال شما را از خرید این محصولات راحت کند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم انواع لوله پلیمر را به شما معرفی کنیم.

wikipedia

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
برای ثبت سفارش یا مشاوره از دکمه های پایین استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *