طراحی استخر در انواع مدل ها + مراحل طراحی و نصب هر کدام

طراحی استخر

طراحی استخر کار چندان پیچیده ای نیست اما طی کردن آن شامل مراحلی است که کمی زمان بر هستند. ابتدا باید نوع استخر را تعیین کرد سپس به بررسی ابعاد و جنس آن پرداخت همچنین کاربری آن را باید در نظر گرفت. ما در این مقاله به بررسی طراحی استخر و مراحل مختلف آن می پردازیم پس اگر شما هم به فکر ساخت و طراحی استخر هستید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
ابتدا به بررسی تعریف استخر و انواع کاربری آن می پردازیم.

تعریف استخر

استخر حوضچه ای مصنوعی است که ما با توجه به کاربرد های مختلف آن مانند تفریحی ، ورزشی و سلامتی و ….. آن را بنا می کنیم. همچنین استخر ها می توانند در مکان های مختلف مانند خانه ها، هتل ها، مراکز تجاری و باشگاه های ورزشی ساخته شوند.
شاید تعریف استخر کمی در ذهن افراد تمسخر آمیز باشد اما برای طراحی بهترین استخر ما باید انواع استخر را بشناسیم. درست است که اکثر ما از استخرها به عنوان مکان تفریحی استفاده می کنیم اما استخر های دیگری نیز وجود دارند که برای کشاورزی و پرورش ماهی و ….. ساخته می شوند که روند طراحی این نوع استخر ها کاملا متفاوت است.

انواع مدل های طراحی استخر

همانطور در بخش قبلی اشاره کردیم استخر ها در کاربری های متنوعی احداث می شوند. اما به طور کلی روند طراحی هر مدل استخری در 3 نوع خلاصه می شود. که این سه نوع مدل طراحی عبارتند از استخر بتنی ، استخر فایبرگلاس و استخر وینیل. در ادامه به بررسی هر کدام از این مدل های طراحی می پردازیم.

استخر بتنی

این نوع استخر ها محبوب ترین و بادوام ترین نوع استخر در حال حاضر در ایران می باشند. استخر های بتنی به دلیل قابلیت شخصی سازی بالا در اندازه و شکل های مختلف به این محبوبیت رسیده اند. انعطاف پذیری بالای آن ها در زمینه طراحی استخر باعث شده بتوان آن ها را در انواع کاربری ایجاد کرد از استخر خانگی گرفته تا در زمین های کشاورزی و باغ ها. مزایا و معایب استفاده از این نوع طراحی در جدول زیر آمده است.

طراحی استخر بتنی
مزایامعایب
دوامهزینه
انعطاف پذیری در طراحیمدت زمان ساخت
مقاومت در برابر مواد شیمیایینیاز به نگهداری و رسیدگی
طراحی استخر بتنی

استخر های بتنی می توانند تا چندین دهه عمر کنند و در هر اندازه و شکلی ساخته شوند. می توان آن ها را با ویژگی های مختلفی مانند پله‌ها، سکوها، آبنماها و جت های ماساژ سفارشی سازی کرد. همچنین استخر های بتنی نسبت به موادی مانند کلر مقاوم اند. اما در کنار این مزایا، معایبی نیز دارد به عنوان مثال هزینه و مدت زمان ساخت استخر های بتنی نسبت به فایبرگلاس و وینیل بیشتر بوده و همچنین نیازمند رسیدگی منظم و جرم گیری می باشد.

حال که با مزایا و معایب این مدل از طراحی استخر آشنا شدید. وقت آن است که نوع کاربری استخر خود را معین کنید و مراحل طراحی را طی کنید.

مراحل طراحی و نصب استخر بتنی

انتخاب محل : محل استخر باید به گونه‌ای باشد که نور خورشید کافی دریافت کند و از باد و گرد و غبار دور باشد. همچنین باید به زهکشی مناسب و دسترسی به آب و برق توجه کنید.

گودبرداری : گودبرداری باید به عمق و عرض مورد نظر برای استخر انجام شود.

آرماتوربندی : آرماتوربندی برای تقویت بتن و جلوگیری از ترک خوردن آن انجام می‌شود.

قالب‌بندی : قالب‌بندی برای شکل‌دهی به بتن انجام می‌شود.

بتن ریزی : بتن‌ریزی باید در یک مرحله انجام شود تا از ایجاد ترک جلوگیری شود.

سرامیک کاری : سرامیک‌کاری برای زیبایی و جلوگیری از نشت آب انجام می‌شود.

نصب تجهیزات : تجهیزات استخر مانند پمپ، فیلتر و سیستم گرمایش نصب می‌شود.

آب بندی : استخر باید به طور کامل آب‌بندی شود تا از نشت آب جلوگیری شود.

به طور کلی مراحل طراحی استخر بتنی در همین 8 مرحله خلاصه می شوند.

استخر فایبرگلاس

استخر فایبرگلاس

استخر های فایبرگلاس برخلاف استخر بتنی به صورت پیش ساخته وجود دارند و از یک تکه فایبرگلاس ساخته شده اند. فایبرگلاس یا فیبر شیشه از مواد پلیمر به عنوان ماده زمینه و پشم شیشه که باعث تقویت آن می شود استفاده می کند. مزایا و معایب طراحی استخر با فایبرگلاس در جدول زیر آمده است.

طراحی استخر فایبرگلاس
مزایامعایب
نصب آسانبدون قابلیت سفارشی سازی
کم هزینهمحدودیت در انواع
قابلیت حمل و جابجاییمقاومت کمتر

از مهم ترین مزایای طراحی استخر با فایبرگلاس میتوان به نصب آسان آن اشاره کرد. نصب این نوع استخر در عرض چند روز قابل پیاده سازی است و چندان مراحل پیچیده ای ندارد. نسبت به استخر های بتنی مقاومت کمتری داشته اما به دلیل استفاده کمتر از مواد اولیه قیمت مقرون به صرفه تری دارند. پس از طراحی و نصب استخر میتوان آن را انتقال داد و جابه جا کرد و مانند استخر های بتنی ثابت نیستند. اما از معایب آن میتوان به پیش ساخته بودن آن اشاره کرد. این باعث می شود در انواع شکل محدودیت داشته و فقط بتوان از قالب های آماده استفاده کرد.

مراحل طراحی و نصب استخر فایبرگلاس

محل را آماده کنید : محل استخر باید به گونه ای باشد که نور خورشید کافی دریافت کند و از باد و گرد و غبار دور باشد. همچنین باید به زهکشی مناسب و دسترسی به آب و برق توجه کنید.

گودبرداری : گودبرداری باید به عمق و عرض مورد نظر برای استخر انجام شود.

بستر را آماده کنید : بستر استخر باید صاف و فشرده باشد.

استخر را قرار دهید : استخر فایبرگلاس در گودال قرار می گیرد.

لوله کشی را نصب کنید : لوله کشی برای پمپ، فیلتر و سیستم گرمایش نصب می شود.

استخر را پر از آب کنید : استخر را با آب پر کنید و نشتی ها را بررسی کنید.

با انجام این 6 مرحله ساخت و طراحی استخر به پایان می رسد. اما پیشنهاد می کنیم برای دوام بیشتر آن و بی نیاز شدن استخر از تعمیرات نکات زیر را نیز رعایت کنید.
استخر را به طور مرتب تمیز کنید. از مزایای این نوع استخر حساس نبودن نسبت به مواد شیمیایی است و حتما برای تصفیه آب از مواد شیمیایی مناسب استفاده کنید. سطح آب استخر و همچنین تجهیزات را به طور منظم چک کرده و از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کنید.

استخر وینیل

استخر وینیل

استخرهای وینیل نوعی استخر پیش ساخته هستند که از یک ورق وینیل ساخته شده اند که روی یک قاب فلزی کشیده می شود. جنس اصلی استخرهای وینیل پلی وینیل کلراید (PVC) است. این ماده به دلیل انعطاف‌پذیری، مقاومت در برابر آب و قیمت مناسب برای ساخت استخرهای پیش ساخته وینیل انتخاب شده است. این نوع استخر به دلیل نصب آسان، هزینه کم و نگهداری کم محبوب هستند.
آستر استخر وینیل از سه لایه تشکیل شده که عبارتند از :

لایه زیرین که از یک پارچه بافته شده از جنس پلی استر است. این لایه به استحکام و ثبات آستر کمک می کند.
لایه میانی یک لایه ضخیم از جنس PVC که کار آب بندی استخر را انجام می دهد.
لایه رویه یک لایه نازک PVC برای محافظت آستر در برابر اشعه UV .

از آنجایی که استخر های وینیل مشابه استخر های فایبرگلاس پیش ساخته هستند تا حدودی مزایای یکدیگر را دارند. در جدول زیر مزایا و معایب استخر وینیل را بیان کرده ایم.

طراحی استخر وینیل
مزایامعایب
هزینه و نگهداری کمدوام پایین
نصب سریع و نسبتا آسانزیبایی کمتر
قابل حملمقاومت پایین در برابر مواد شیمیایی

استخر های وینیل به دلیل پیش ساخته بودن به سرعت قابل طراحی و نصب هستند. این نوع استخر نیاز به نگهداری کمتری نسبت به استخر های بتنی دارد و همچنین قابلیت حمل دارند. اما از معایب آن این است که در مقابل مواد شیمیایی مانند کلر مقاومت کمتری دارند و بیشتر در خانه ها و باغ ها کاربرد دارند. دوام نسبتا پایین تری دارد اما مانند استخر فایبر گلاس با انجام یک سری نکات می توان عمر آن را طولانی تر کرد. در ادامه به مراحل طراحی استخر وینیل می پردازیم.

انواع مختلف طراحی استخر

مراحل طراحی و نصب استخر وینیل

1. محل را آماده کنید : محل استخر باید به گونه ای باشد که نور خورشید کافی دریافت کند و از باد و گرد و غبار دور باشد. همچنین باید به زهکشی مناسب و دسترسی به آب و برق توجه کنید.

2. گودبرداری : گودبرداری باید به عمق و عرض مورد نظر برای استخر انجام شود.
3. بستر را آماده کنید : بستر استخر باید صاف و فشرده باشد.
4. قاب را نصب کنید : قاب فلزی استخر نصب می شود.
5. آستر را نصب کنید : آستر وینیل روی قاب کشیده می شود.
6. لوله کشی را نصب کنید : لوله کشی برای پمپ، فیلتر و سیستم گرمایش نصب می شود.
7. استخر را پر از آب کنید : استخر را با آب پر کنید و نشتی ها را بررسی کنید.

    کلام پایانی

    در این مقاله سعی کردیم به بررسی مراحل طراحی ساخت استخر اشاره کنیم و انواع آن را نیز بیان کنیم. اگر برای شما این فرآیند کمی پیچیده به نظر می رسد پیشنهاد می کنیم با همکاران ما در بخش تماس با ما ارتباط بگیرید و سوالات مربوطه خود را حتما بیان کنید تا کارشناسان ما شما در زمینه طراحی استخر و خرید تجهیزات مربوط به آن راهنمایی کنند.

    Wiki

    برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
    [کل: 0 میانگین: 0]
    برای ثبت سفارش یا مشاوره از دکمه های پایین استفاده کنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *